Karşılaşmaya ev sahibi takım etkili başladı. Hacıyeva’nın sayılarıyla öne geçen Gaziantep Basketbol oyunun kontrolünü bırakmadı. Rakip takım ilerde etkili olmaya çalışırken, ilk periyot 20-19 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

2'nci periyotta da ev sahibi takım etkili oyununu sürdürdü. Gaziantep Basketbol, pota altında aldığı sayılarıyla farkı 6 sayıya kadar çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise Holloway’ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalıştı. İlk yarı 37-31 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın 3’üncü periyodunda da İstanbul Büyükşehir Belediyespor etkili oyunuyla aradaki farkı kapattı. Konuk ekip Halloway ve Semih’in sayılarıyla oyuna tutundu. Bu periyot 53-53 beraberlikle tamamlandı.

Mücadelenin son periyodu da Gaziantep Basketbol’un üstünlüğüyle devam etti. Konuk takım bu periyotta sayı üretmekte zorlandı. Karşılaşma 80-69 Gaziantep Basketbol’un üstünlüğüyle tamamlandı.

SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: Alper Özgök, Yener Yılmaz, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu

GAZİANTEP BASKETBOL: Greene (10), Haciyeva (12), Vasiliauskas (21), Tomas (5), McKissic (6), Jekırı (11), Can (13), Yunus (2)

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Holloway (25), Mehmet (4), Kulıg (6), Babıc (13), Semih (15), Mert (3), Mspıght (3)

1'İNCİ PERİYOT: 20-19

İLK YARI: 37-31

3'ÜNCÜ PERİYOT: 53-53

Konsantrasyon eksikliklerini gidermeleri gerektiğinin altını çizen Gaziantep Basketbol BaşantrenörüNenadMarkovic, "Dürüst olmak gerekirse böyle bir maç bekliyordum. Çok deneyimli oyunculara sahipler. Birebirde çok iyiler. Uzun rotasyonları olmayabilir ama haftada bir maç yapıyorsanız çok önemli değil. 2 ay önce dediğim gibi gardımızı aldığımız zaman iyiyiz. Bu gün bunu gördük. Çok iyi savunma yaptığımız zaman ilerde iyi olamıyoruz maçın sonunda 7 tane serbest atışları kaçırdık, bu çok fazla. Maçın sonunda galibiyetten memnunum ama oyundan memnun değilim. Özellikle gelecekte daha iyi bir takım olmak istiyorsak oyuncuların söylediklerimizi uygulaması gerekiyor. Geçen maçlarda 10-15 farkla öne geçebiliyoruz ama sonradan yaptığımız hatalarla sayı farkını geri kapattırıyoruz. Son maçta da böyle oldu. Dediğim gibi ileride iyi bir takım olmak istiyorsak, konsantrasyon eksikliklerini gidermemiz gerekiyor" dedi.

DHA