Mecliste CHP’li Sucu ile Toprak arasında aday polemiği yaşandı. CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu, Celal Doğan’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını söyledi. Sucu, “Efsane başkanımız tekrar dönecek inşallah. 15 yıl önce bu şehre başkanlık yapan Celal Doğan, 31 marttan sonra bıraktığı görevi devralmak üzere vizyon projeleriyle yeniden hayata geçireceğini buradan belirtmek istiyorum. Şimdiden hayırlı olsun” dedi. CHP’li Sucu’ya cevap veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ise, “Farklı partilerden farklı adayların çıkması demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Biz de karşımızda adayların olmasını istiyoruz. Karşımızda aday var mı yok mu belirsizliğinden de kurtulmak istiyoruz. İYİ Parti ve CHP kendi arasında anlaşmazlık içerisinde. Kimin aday çıkaracağı henüz belli değil. Bir bakarsınız ikisi anlaşamazlar. Zaten Gaziantep iyi yönetiliyor ve nasıl olsa kazanmayız deyip aday çıkarmaktan vazgeçerler. Bizim en büyük korkumuz bu. Karşımızda bir aday olmasını cani gönülden arzu ediyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı 2. Birleşim toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndagerçekleşen meclis toplantısında32 gündem maddesi görüşüldü.

GÜNEY ŞEHİR KURULACAK

Gündem maddesinin 18. Maddesine ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Gaziantep’te geldiği zaman alınan bir karar doğrultusunda meclis gündemine geldi.  Şehrimizin konut ihtiyacını karşılamak adına şehrimizin kuzey bölgesinde bir uydu kent yapıyoruz. 3 bin konut tamamlandı. İnşallah 2019 yılı içerisinde 10 bin konutun temeli atılması planlanmakta. Aynı şekilde şehrin güney tarafında da yeni bir uydu kent planlaması yapıldı. Çevre Şehircilik bakanlığı ile görüşmeler yapıldı. İnşallah yakın zamanda Geneyik bölgesindeki yeni kentsel dönüşüm alanında Güney şehir olarak başlanacak. Yapılan imar revizyon planı bununla ilgili. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

EFSANE BAŞKAN TEKRAR DÖNECEK

Mecliste toplantısında gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “Cumhur ittifakın adayı Fatma Şahin yeni yıldan önce açıklandı. Efsane başkanımız tekrar dönecek inşallah. 15 yıl önce bu şehre başkanlık yapan Celal Doğan, 31 marttan sonra bıraktığı görevi devralmak üzere vizyon projeleriyle yeniden hayata geçireceğini buradan belirtmek istiyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Çünkü bu kent son 15 yılda çok çekti. Bu belediye Türkiye’nin en borcu belediye haline geldi sizin döneminizde. İnşallah bu kenti bu bataklıktan kurtaracağız” dedi.

KARŞIMIZDA BİR ADAY OLMASINI CANİ GÖNÜLDEN ARZU EDİYORUZ

CHP’li Sucu’ya cevap veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ise, “Farklı partilerden farklı adayların çıkması demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Biz de karşımızda adayların olmasını istiyoruz. Karşımızda aday var mı yok mu belirsizliğinden de kurtulmak istiyoruz. İYİ Parti ve CHP kendi arasında anlaşmazlık içerisinde. Kimin aday çıkaracağı henüz belli değil. Bir bakarsınız ikisi anlaşamazlar. Zaten Gaziantep iyi yönetiliyor ve nasıl olsa kazanmayız deyip aday çıkarmaktan vazgeçerler. Bizim en büyük korkumuz bu. Karşımızda bir aday olmasını cani gönülden arzu ediyoruz. Borçlanma ile ilgili de bu memlekete hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz. Ama Celal Doğan döneminde 2004 tarihinde Gaziantep Büyükşehir belediyesinin borcu 1. 2 milyar dolar. Biz hala aradan 15 yıl geçmiş Celal Doğan’ın yapmış olduğu borçlanmaları ödemekle meşgulüz. Keşke bu borçlar olmasaydı daha güzel hizmetler yapardık” diye konuştu.

BAHRİ UÇAR