Önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece 30 Mart 2014’te Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçilen meclis üyeleri son meclis toplantısını yapmış oldu. Büyükşehir’in son meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “31 Martta yapılacak yerel seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada bulunan meclis üyeleri ile 5 yıllık bir çalışma dönemi gerçekleştirdik. Gerçekten çok uyumlu ve verimli bir çalışma oldu. Şehrimiz açısından çok önemli kararlar alındı. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu ise, “Biz bu meclisin kapanışını gelecek ay olarak hesap ediyorduk ama önümüzde yerel seçimler var. Demokrasinin gereği seçimler olacak. Kaybeden kazanan tarafı tebrik edecek, bu kente hizmet edecek. CHP grubu olarak 5 yıl boyunca bütün çabalarımız bu kent içindi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ SON KEZ TOPLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Mart ayı meclis toplantısı 31 Martta gerçekleşecek yerel seçimlerden dolayı AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin verdiği önerge iptal edildi.  Önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece 30 Mart 2014’te Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçilen meclis üyeleri son meclis toplantısını yapmış oldu. Büyükşehir’in son meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “31 Martta yapılacak yerel seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada bulunan meclis üyeleri ile 5 yıllık bir çalışma dönemi gerçekleştirdik. Gerçekten çok uyumlu ve verimli bir çalışma oldu. Şehrimiz açısından çok önemli kararlar alındı. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu ise, “Biz bu meclisin kapanışını gelecek ay olarak hesap ediyorduk ama önümüzde yerel seçimler var. Demokrasinin gereği seçimler olacak. Kaybeden kazanan tarafı tebrik edecek, bu kente hizmet edecek. CHP grubu olarak 5 yıl boyunca bütün çabalarımız bu kent içindi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ TOPLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndagerçekleşen meclis toplantısında 25 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyona gönderildi.

ŞEHRİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “Önümüzde çok önemli bir yerel seçimi var. 31 Martta yapılacak yerel seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada bulunan meclis üyeleri ile 5 yıllık bir çalışma dönemi gerçekleştirdik. Gerçekten çok uyumlu ve verimli bir çalışma oldu. Şehrimiz açısından çok önemli kararlar alındı. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde seçilecek arkadaşlarımıza bizlerin ve sizlerin yapmış olduğu hizmetleri daha iyi noktaya taşırlar” dedi.

BÜTÜN ÇABALARIMIZ BU KENT İÇİNDİ

Mecliste toplantısında gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “Biz bu meclisin kapanışını gelecek ay olarak hesap ediyorduk ama önümüzde yerel seçimler var. Demokrasinin gereği seçimler olacak. Kaybeden kazanan tarafı tebrik edecek, bu kente hizmet edecek. CHP grubu olarak 5 yıl boyunca bütün çabalarımız bu kent içindi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU YILDA ÇİFTÇİYE DESTEK VERECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısında gündem dışı bir madde de gündeme alınarak görüşüldü. Maddeye ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl çiftçilerimize değişik ürünler ile destekler veriyoruz. Bu yıl da vereceğimiz desteklerin oranının belirlenmesi ile alakalı meclis gündemimiz; buğday tohumu, arpa tohumu, nohut tohumu, mısır tohumu, mercimek tohumu, arı kovanı, koyun süt yemi, sof domates fidesi, kırmızı biber fidesi, Antep patlıcanı fidesi, antepfıstığı erkek fidan, feromon tuzak, kiraz gübresi, zeytin fidanı, zeytin taşıma kasası, süt toplama tankı yardımları yapacağız. Çiftçilerimizin ihtiyacı olan birçok konuda, bundan önceki 4 yıllık dönemde de olduğu gibi bu yıl da yardımlar vereceğiz. Meclis gündeminde kabul edilen bu madde ile çiftçilerimize bu destekler sağlanacak. Bu desteklerin bir kısmı tamamıyla bedelsiz olarak verilecek, bir kısmında ise çiftçilerimize ürünün fiyatına göre oransal anlamda katkı payı alacağız” dedi.

SUCU ÇİFTÇİLERE GÜBRE DESTEĞİ DE VERİLSİN

Çiftçilere destek verilmesi ile ilgili maddeye ilişkin konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Sucu da, çiftçilere gübre desteğinin de verilmesini talep etti. Sucu, “Çiftçilere gübre desteği de sağlanmasını talep ediyoruz. Gübre fiyatlarında büyük artış yaşandı. Bu konuda da çalışmalarınız olursa çiftçilerin katkısına olur” dedi.

BU YIL KİRAZ BİRLİĞİ ÜYELERİNE GÜBRE DESTEĞİ VERİLECEK

CHP’li Sucu’ya cevap evren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, “Bu ürünlere verilecek olan destekler şuanda kararı alınan destekler. Bu yıl kiraz birliği üyelerine gübre desteği verilecek. Diğer gübre desteklerini de ilerleyen günlerde değerlendireceğiz” diye konuştu.

BAHRİ UÇAR