Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’te gerçekleşen Ekonomik Değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapanBakan Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün açıkladığı Türkiye'nin Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendirerek, “Türkiye’de yaşanan sorunların rasyonel değil psikolojik olduğu açık. Türkiye’nin ekonomisi çok sağlamdır. Türkiye daha güçlü ekonomisiyle emin adımlarla ilerlemektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni Ekonomi Programımız bütün sanayici ve iş adamları tarafından büyük bir heyecanla kabul edildi. Yerli malı kullanılması hususunda iş adamlarımızla mutabakata vardık. Daha fazla üreterek, katma değeri fazla olan ürünleri üreterek bu krizi fırsata dönüştürecek bir Türkiye ekonomisi var” dedi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ise, bankaların Gaziantep için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirterek, “Gaziantep ticaret yapanlar için son derece önemli bir kent. Yeni Orta Vadeli Ekonomik Programın hemen akabinde Antep’ten çok daha başarılı çalışmalar bekliyoruz. Biz bankacılar Antep için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliyesine ilişkin konuşan Bakan Gül, “Türk yargısı bağımsız karar vermektedir. Mahkemelerin vermiş olduğu kararlarda saygı duymamız gerekmektedir” dedi.

TÜRKİYE’DE YAŞANAN KRİZ RASYONEL DEĞİL PSİKOLOJİK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün açıkladığı Türkiye'nin Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Türkiye’de yaşanan sıkıntıları rasyonel değil, psikolojik olduğu görüşünü iş adamlarımızla paylaştık. Bu sorunları hep birlikte aşacağız, Türkiye’nin ekonomisi çok sağlamdır, bundan sonra geleceğimiz daha aydınlıktır. Türkiye güçlü ekonomisi ile emin adımlarla ilerlemektedir. Bütün işadamları daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, daha fazla ihracat yaparak, daha fazla istihdam oluşturarak yoluna devam etme kararlılığındadır. Yeni ekonomik programımız bütün sanayici ve iş adamları tarafından büyük bir heyecanla kabul edildi. Yerli malı kullanılması hususunda iş adamlarımızla mutabakata vardık. Daha fazla üreterek, katma değeri fazla olan ürünleri üreterek bu krizi fırsata dönüştürecek bir Türkiye ekonomisi var” dedi.

BANKALAR GAZİANTEP İÇİN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR

Toplantı sonrasında açıkla yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ise, bankaların Gaziantep için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirterek, “Gaziantep ticaret yapanlar için son derece önemli bir kent. Gaziantep üretimin ve ihracatın başkentidir. Bizim bankalar için önemli bir kent. Buraya gelerek bire bir olarak konuştuk, eksik yanlarımızı, neler yapabileceğimizi konuştuk. Yeni Orta Vadeli Ekonomik Programın hemen akabinde Antep’ten çok daha başarılı çalışmalar bekliyoruz. Biz bankacılar Antep için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

BAHRİ UÇAR