Şanlıurfalılar Federasyonu (ŞANFED) Başkanı Tevfik Gürsoy’dan federasyonla ilgili bilgi alan Şahin, “Aynı medeniyetin aynı coğrafyanın çocuklarıyız. Bununla iftihar ediyorum. Kaderimiz bir içtiğimiz su aynı ve yazımız bir kışımız bir ve bir olan Allah’ın kuluyuz “ dedi.

 Şanlıurfa ve Gaziantep’in kaderinin birlikte olduğuna değinen Şahin ”Ben bugün kentin belediye başkanı olarak huzurlarınızdaysam, bu masadaki her bir kardeşimizin üzerimizde emeği var. Allah razı olsun, ben bu bakımdan gelinen nokta bakımından çok kıymetli buluyorum. Bütün arkadaşlarımla, başkan yardımcılarımızla, meclis üyelerimizle hepinizin emrinizdeyiz, hizmetinizdeyiz. İyi ki varsınız, iyi ki bizim kardeşimizsiniz. Bu topraklarda, bu geçmişten aldığımız ilhamla büyük bir geleceğe doğru gidiyoruz.” Diye konuştu.

ŞANFED başkanı Prof. Dr. Tevfik Gürsoy ise federasyon hakkında bilgi vererek “Bir yıldır Şanlıurfalılar Federasyonunu kurduk. Bünyemizde 7 kurucu derneğimiz var. Aslında burada ki birlik ve beraberlik ülkemizin her zaman ihtiyaç duyduğu bir mesele olmuştu. Burada Gaziantep ve Şanlıurfalıların geçmişten beri gelen o birlikteliğini hep beraber sağladık diye düşünüyorum. Bunun ilerlemesini de her zaman istiyoruz.

Bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğin daha köklü bir karaktere kavuşacağına dair inancımız tamdır. Bu noktada biz şehrimize bu ortak evimize gereken her türlü katkıyı sunman için bize düşen ne varsa bunu yerine getirmekten hiçbir zaman kaçınmadık ve bu çabayı göstermeye devam edeceğiz.” Diyerek sözlerini tamamladı. 

HABER MERKEZİ