Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Antep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Antep savunmasını unutturmamak, kahramanların anısını yaşatmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Müdürlüğü ile GAGEV tarafından, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda pandemi koşulları nedeniyle online olarak organize edilen '25 Aralık Antep Savunması Online Şiir Yarışması', 'Antep Harbi Kahramanlık Hikayeleri Online En Yazar Yarışması' ve 'Gaziantep Türküleri Online Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması' ödül töreni gerçekleşti. 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'nde gerçekleşen törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk katıldı. Ödül programında derece girenler yazdıkları şiir ve hikayeleri okudu, şarkılarını seslendirdi. Başarı yakalayan yarışmacılardan birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın verildi. Ses yarışmasında birinci olanlara ise klip çekimi hediye edildi.

12-17 yaş ve 18 ve üzeri yaş grubu olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleşen 25 Aralık Antep Savunması Online Şiir Yarışması'nda 12-17 yaş kategorisinde Şaban Karaoğlan birinci, Yüksel Aslan ikinci, Zeynep Betül Pekşen ise üçüncü oldu. 18 yaş ve üzeri şiir yarışmasında ise birinci Ümit Bayram Yalçın olurken, Halil Kıratlı ikincilik, Elif Örüm ise üçüncülük derecesini aldı. Antep Harbi Kahramanlık Hikayeleri Online En Yazar Yarışması'nda 12-17 yaş kategorisinde yazdığı hikaye ile birinci Ahmet Evran, ikinci Berfin Gündüz, üçüncü Batu Rüzgar Kara oldu. 18 yaş ve üzeri kategorisinde ise Ali Sayan birinci, Mehmet Babacan ikinci, Reşit Güngör Kalkan üçüncülüğü aldı.

Gaziantep Türküleri Online Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışması'nda 14-17 ve 18-50 yaş grubu olmak üzere iki kategoride yarışma düzenlendi. 14-17 yaş kategorisinde birinci Eylül Nisa Özaslan olurken Hatice Zeynep Ündur ile Busenur Tokcan ikinci ve üçüncü oldu. 18-50 yaş grubu yaş grubu kategorisinde Dila Çelik birinci, Demet Kızılbağ İkinci, Beritan Akdoğan üçüncülük derecesini aldı.

ŞAHİN: KÜLTÜR VE SANAT GENÇLERİMİZİN UFKUNU AÇARKEN YENİ BİR VİZYON KAZANDIRIYOR

25 Aralık Panorama Müzesi Büyük bir emeğin sonunda hizmete girdiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Gönüllülük esas alınarak bu müzeyi büyük bir esere dönüştürdük. Aşkla çalışınca Rabbim de yardım ediyor. Bizi Gazi yapan büyük bir mücadele var. Bu mekan o mücadelenin en önemli cephe alanlarından bir tanesi. Kalenin etrafında ve Çınarlı'daki cephe zorlu mücadelelere sahne olan bölgeler arasında bulunuyor. Bu cephedeki bağımsızlık mücadelesi büyük bir istiklal ve istikbal mücadelesine tanıklık etti. Gaziantep çok özel bir şehir. İstiklal Marşı'ndaki her bir kıtayı yaşamış bir şehirdir Gaziantep. Dünyanın en büyük orduları Güney Cephesi'ne geldi ve ülkemize dair emellerle yola çıktı. Ama bilmedikleri bir şey vardı. İman varsa imkan vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gazi şehre geldiğinde Gazi Meclis'te 3 Gazi'nin buluştuğu önemli zamanlar yaşandı. Şimdi 100'üncü yılda Cumhurbaşkanlığı'nın himayesindeyiz. 100'üncü yılda 8 Şubat'ta hem Anıtkabir'e gittik. Hem de Birinci Meclis'e gittik ve Ankara Devlet Tiyatroları tarafından yeniden Gaziantep'e Gazilik unvanını verdik. Yaşadığımız sahneleri canlandırarak iliklerimize kadar hissettik. Zaman değişse bile vazifemiz hep aynı. Panorama Müzesi'ni gezdiğimizde Dünyanın en güzel panoramik müzelerinden birine sahip olduğumuzu göreceksiniz. Büyük bir tasarım ve işçilikle çalıştık. Siz bu salonunu ilk misafirlerisiniz. 100'üncü yıla giderken amacımız bundan sonraki 100'üncü yılda bu millî şuurla yetişsin. Yeni Mithat Ençler yetiştirmek için buradayız. Kültür ve sanat gençlerimizin ufkunu açarken yeni bir vizyon kazandırıyor. Bu özel yarışmalarının da temeldeki amacı budur. Bizim 1 milyon genci olan çok özel bir şehiriz. Güçlü bir liderlikle sizlerleyiz. Dijital ortam, bilgi teknolojileri çok önemli. Bu açıdan çalışmalarımızı geliştirmek adına yoğun gayret sarf ediyoruz. Fırsat eşitliğinden istifade ederek sizleri geleceğe hazırlamak istiyoruz. Büyükşehir olarak sizlerin emrindeyiz. Kitap okumanız açısından önemli projeler hayata geçirdik. 22 bin kitaplık dijital kütüphanemizi ortaya çıkardık ve kütüphanemizin arşivini artıracağız. Kim hangi kitaptan istifade etmek istiyorsa ve kendini yetiştirmek istiyorsa biz fırsat vermekten sorumluyuz. Sizi fikren ve bedenen geleceğe hazırlamak istiyoruz. Sportif tesisleri de bu kapsamda hizmete açmayı sürdürüyoruz. Siz bir cevhersiniz. Sizi ne kadar işlersek geleceğimiz o kadar aydınlık olacak' diye konuştu.

TEPE: DESTANI GAZİ ŞEHİRLİLERLE BULUŞTURMAK ADINA YAPILAN BU MÜZEDE BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZİ AĞIRLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Tarihi Antep Kalesi'nin hemen yanı başında destanı yaşatan 25 Arlık Panorama Müzesi'nde programın gerçekleştirilmesini daha anlamlı olduğunu aktaran Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, '3 kategoride 100'üncü yılında kahramanlık destanı adına düzenlemiş olduğumuz programda bulunuyoruz. Umarım siz değerli katılımcılar bu müzeyi daha önce gezmiştir. Gaziantep'in hatırasını, destanını Gazi şehirlilerle buluşturmak adına hayata geçirilen bu müzeyi bütün öğrencilerimizi en yakın zamanda ağırlamayı temenni ediyoruz. Gaziantep'e geleli 14 ay oldu. Tabi, Gaziantep kolay bir şehir değil, sürekli göç alan bir şehir. Yanı başımızda savaş olan bir şehirdeyiz. Savaş mağdurlarına kucak açan bir şehir özelliğini taşıyor Gaziantep. Bütün bunlarla beraber bu şehirde hayatı çok güzel yöneten idarecilerimiz var. Bizim son dönemde yaşadığımız salgın, çok ciddi anlamda etkiledi. İnşallah 1 Mart'ta tekrar okullarımıza kavuşacağız. Gururla sizleri şunu söyleyebilirim ki Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle okullarımızın tamamı 'Güvenli Okul' tescilini taşıyacak unvana kavuştu. Okulum Temiz Belgesi'ni alan tüm okullarımız için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve valimiz Davut Gül'den büyük destek gördük' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, şehirde gerçekleştirilen tablet yardımı, e-kitap hizmeti, dene-yap atölyeleri ve internet bağlantısına yönelik güçlendirme çalışmaları için de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ise programda yaptığı konuşmada adını Ayıntap'tan sıfatını ise Kurtuluş Savaşı'nda göstermiş olduğu kahramanlıklarla dolu mücadelesinden alan Gaziantep'in 100'üncü yılı kutlamaları Cumhurbaşkanlığı himayelerinde kutlandığını hatırlatarak, geçmişi unutmadıklarını, unutmamak için de bütün çalışmaları yapacaklarını vurguladı.