Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantıda konuşan Yeniden Refah Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur,Ülkenin iyi idare edilemediğini ve genç neslinin ahlaki bir dejenerasyona uğradığını belirterek, “Erbakan hoca köy köy, şehir şehir aç susuz cami köşelerinde yatarak bize bir dava bıraktı.

Onun için nefsimize, vatanımıza, geleceğimize, işimize ve aşımıza sahip çıkmak için yollara çıktık ve Anadolu’yu karış karış gezeceğiz. Gaziantep’te çalmadık kapı, yürümediğiniz cadde kalmayacak. Çünkü biz hakkın hâkimiyeti için çalışıyoruz. Onun için çalışacağız, çalışacağız ve yine çalışacağız” dedi.Gaziantep’te teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan Yeniden Refah Partisi, Genişletilmiş İl Divan Toplantısını yaptı

Yeniden refah partisi'nde il divan toplantısı yapıldı  

Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan kurduğu Yeniden Refah Partisi, Gaziantep’te teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak 1. Olağan Genişletilmiş İl Divan Toplantısını yaptı. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantıda Gaziantep’te teşkilat yapılanması ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme ve istişare yapıldı.

Yeniden refah partisi il teşkilatı toplandı  

Şahinbey Nikah Salonunda düzenlenen toplantıya; Yeniden Refah Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur,Teşkilat Başkan Yardımcısı Şükrü Yılmaz, Yeniden Refah Partisi’nin Kurucu İl Başkanı Abdulkadir Beyaz, Yeniden Refah Partisi Bölge Sorumlusu Topel Yıldız, Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Teşkilat Başkanı Sedat Yıldız, İlçe başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Gaziantep teşkilatına teşekkür etti  

Yeniden Refah Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yeniden Refah Partisi Gaziantep 1. Olağan Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur, Gaziantep genelindeki çalışmalar ve Gaziantep teşkilatlarında görmüş olduğu heyecandan dolayı memnun olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Seyirci kalamazdık

Türkiye’de yaşanan sorunlara seyirci kalamadıkları için parti kurduklarını belirten Sungur, “Bize soruyorlar sizin başka işiniz yok mu, niçin parti kurdunuz? Türkiye’de 81 parti vardı siz de 82 oldunuz? Derdiniz ney, neye hizmet etmek istiyorsunuz diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki Gaziantep’te alın terinin karşılığını alamayanlar varsa biz yatmalı mıydık.  Gaziantep’te tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniliyorsa biz yerimizde oturmalımıydık.

Gaziantep’te siftah yapamayan esnafımız varsa biz görmezden mi gelmeliydik. Gaziantep’te anne ve baba inancına, adet ve örfüne göre yetiştiriyor köhne milli eğitim sistemine teslim ediyor. O çocuklar anasına koca karı, babasına moruk diyorsa o eğitim sistemine ilgisiz mi kalaydık. Türkiye’de ekonomik sıkıntı varken bana ne mi demeliydik. Türkiye’de insanımız mutlu değilse beni ilgilendirmez mi demeliydik.

17 yıl iktidarda olan insanların mağdur edebiyatını 17 yılda okuyabilen kardeşlerimizi uyandırmamalıydık. Biz bu söylediklerimize hem Gaziantep bazında hem ülke bazında seyirci kalamazdık. Çünkü biz Erbakan’ız, onun yolunda, izinde, düşüncesinde olanlar boş duramazdık” dedi.

Genç nesil ahlaki bir dejenerasyon uğradı 

Ülkenin iyi idare edilemediğini ve genç neslinin ahlaki bir dejenerasyona uğradığını belirten Sungur, “Gaziantepli mücahit kardeşlerimiz, bu gece Gaziantep teşkilatının miladı ve tarih başlangıcı olacak. Erbakan hoca köy köy, şehir şehir aç susuz cami köşelerinde yatarak bize bir dava bıraktı. Bu davayı kıyamete kadar taşıyacağız. İşte bunun için yola çıktık. Biz bu ülkenin iyi idare edilemediğini, kalkınamadığını ifade ediyoruz.

Bu ülkenin genç neslinin ahlaki bir dejenerasyona uğradığını düşünüyoruz. Biz bu ülke insanlarının alın terinin karşılığını alamadığını düşünüyoruz. Bu ülke insanın ciddi manada hürriyete sahip olamadığını düşünüyoruz. Bu ülkenin manevi olarak geriye doğru gittiğini düşünüyoruz. Onun için nefsimize, vatanımıza, geleceğimize, işimize ve aşımıza sahip çıkmak için yollara çıktık ve Anadolu’yu karış karış gezeceğiz.

Gaziantep’te çalmadık kapı, yürümediğiniz cadde kalmayacak. Bu dava öyle ulvi ve kutsal dava ki çalıştıkça huzur bulursunuz, anlattıkça kardeşlerinizin bu davayı sevdiğinizi göreceksiniz. Çünkü anlattığınız şey haktır. Hakkın da tesir gücü vardır” şeklinde konuştu. 

Gaziantep'te çalmadığımız kapı bırakmayacağız  

Gaziantep’te gezilmeyen sokak, çalmayan kapı bırakmayacaklarını belirten Sungur, “Gaziantep’te demir asayı elimize alıp, demir çarıklarla yola düşeceğiz aynı Erbakan hoca gibi. Erbakan hoca nasıl Türkiye’yi karış karış gezdiyse, nasıl ayak basmadığı il, ilçe ve köy bırakmadıysa biz de Gaziantep’te gezmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı, uğramadığımız cadde bırakmayacağız.

Çünkü biz hakkın hâkimiyeti için çalışıyoruz. Çünkü biz Allah rızası için çalışıyoruz. Çünkü biz mazlumların gözyaşı dinsin diye çalışıyoruz. Çünkü biz dünyadaki Müslümanların yüzü gülsün diye çalışıyoruz. Çünkü biz Aylan bebekler denizde boğulmasın diye çalışıyoruz. Çünkü biz Müslümanlar kardeştir düsturu gereği dünyadaki Müslümanlar için çalışıyoruz. Onun için çalışacağız, çalışacağız ve yine çalışacağız” diye konuştu.

Birinci önceliğimiz ahlak ve maneviyat  

Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Abdulkadir Beyaz da, ilk divan toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yeniden Refah Partisi’nin kuruluşu milli görüş şuuru ve ruhunun tekrar yönetime gelmesi ihtiyacı doğduğundan dolayı kuruldu.

Ekonomik modelimiz var ama milli görüşün asıl hassasiyeti insan yetiştirmek, ahlak ve maneviyattır. Bu ahlak ve maneviyatı  şuanda Türkiye cumhuriyeti topraklarında gittikçe zayıfladığını gördüğümüz için önemli ve asıl olan ahlak ve maneviyatı çok şiddetli derecede eğilmemiz ve Türkiye’de yıkılmış ahlak ve maneviyat duygularını sağlam bir zemine oturtmak için Allah’ın izniyle iktidara yürümekteyiz” dedi.

İlk İstanbul sözleşmesini elimizin tersiyle iteceğiz  

Beyaz, konuşmanın devamında şöyle konuştu: “Toprak kaybederseniz mücadele eder ve toprağı tekrar elde edersiniz ama ahlak ve maneviyatınızı yani insanlığınızı kaybederseniz işte o zaman ülke yıkılmış demektir. Onun için ekonomi bizim için ikinci sıraya atılmış bir konu olmak kaydıyla ahlak ve maneviyat ön tarafta tutulmuştur. Bu nedenle biz diyoruz ki ey bize görünenler siz İstanbul antlaşmasını neden imzaladınız? Ailelerin içerisine bu dinamitleri neden koydunuz? Ve biz diyoruz ki Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde ilk elimizin tersiyle iteceğimiz şey İstanbul antlaşmasıdır.”

Milli görüşün yeniden iktidara gelmesi için çalışıyoruz 

Yeniden Refah Partisi Gaziantep 1. Olağan Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Bölge Sorumlusu Topel Yıldız ise, milli görüşün Türkiye’de yeniden iktidara gelmesi için çalıştıklarını belirterek, “Gaziantep’te aynı 90 ruhu yakalamak üzere yeniden faaliyet geçtik.

Genel Başkanımızın açıklamış olduğu deklarasyonla Türkiye genelinde yeniden milli görüşün iktidara gelmesi için hepimiz var gücümüzle çalışıyoruz.  Türkiye’de azalan inancı, imanı, milli duyguları yeniden artırmak için geldik. Biz artan borçları, dövizi ve yabancı kaynaklı dolar milyarderleri azaltmak için geliyoruz. Yeniden sözde değil öze ve yerli bir milli ekonomiyi yeniden tahsis etmek üzere geliyoruz” diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

BAHRİ UÇAR