aziantep Gazeteciler Cemiyeti Basın Ödülleri Gecesi'nde Referans Gazetesine 2 ödül ve 2 plaket verildi. Gecede Referans Gazetesi, “Röportaj” ve “Sayfa Tasarımı” kategorisinde ödüle layık görülürken, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Yavuz ve köşe yazarımız Hamza Mercanoğlu’na ise, meslekte 25'inci yılı geride bıraktığı için onur plaketi takdim edildi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Basın Ödülleri Gecesi'nde Referans Gazetesine 2 ödül ve 2 plaket verildi.

REFERANS GAZETESİNE 4 ÖDÜL

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Basın Ödülleri Gecesi'nde, 7 dalda dereceye giren gazetecilere ödülleri takdim edildi. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Basın Ödülleri Gecesi'nde Referans Gazetesine 2 ödül ve 2 plaket verildi. Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Yavuz ve köşe yazarımız Hamza Mercanoğlu’na, meslekte 25'inci yılı geride bıraktığı için onur plaketi takdim edilirken, Referans Gazetesi Muhabiri Bahri Uçar ise “Röportaj” kategorisinde ödüle layık görüldü.

MUHTEŞEM GECEYE İLGİ BÜYÜK OLDU

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Basın Ödülleri Gecesi'nde, 7 dalda dereceye giren gazetecilere ödülleri takdim edildi.  Bu yıl Şirehan Otel'de 6'ncısı düzenlenen ödül törenine; Gaziantep Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Derya Bakbak, CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Törende konuşan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, gecenin açılışında yaptığı konuşmada, Basın Ödülleri Gecesi'nin 6 yıl gibi bir sürede Türkiye genelinde ses getiren organizasyonlar arasına girmesinin sevindirici olduğuna dikkat çekti. Basının zor bir süreçten geçtiğinin altını çizen Başkan İbrahim Ay, "Çok önemli badireler atlatıyoruz.

Sorunların çözümü için Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti  olarak  çok büyük mücadeleler verdiğimizi  hepiniz biliyorsunuz. Sizlerle daima buluşup istişareler ediyoruz. Çözüm yollarını  birlikte arıyoruz. Tüm bunları yaparken de  şehrimizin, ülkemizin meselelerini en sağlıklı  bir şekilde  aktarmaya  devam ediyoruz. Özellikle de bu coğrafyamızdan kaynaklı  yanı başımızda bir Suriye gerçeği var. Birçok meslektaşımız canı pahasına  sınırdaki gelişmeleri buradan tüm dünyaya aktarmaya devam  etti ve etmeye de devam ediyor.

Bu zorlukları yaşarken  bizlere anlayış ve sabır gösteren  ailelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu sebeple bu geceye büyük aile buluşması adı veriyoruz. Bu aile  buluşması en azından yılda bir kez de olsa  moral olsun istiyoruz. Yığınla sorunumuz var. Sadece Gaziantep basını değil, ülke genelinde  ulusal gazetelerin  yayın hayatlarına son verdiği,  TV ekranlarının  birer birer karardığı  bir süreçten geçiyoruz.

Bu zorlukları aşmak için  meslek örgütü olarak,  GGC olarak  girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz. Bugün bu salonda  bulunan çok kıymetli meslektaşlarımız var. Hatırlarsanız  bundan dört yıl önce  meslekte  25, 30 ve 40. yılını dolduran meslektaşlarımıza plaket takdim etmiştik. 4 yıl sonra yine bugün  mesleğe 25 yılını veren arkadaşlarımızı  onure etmek istiyorum. Kendileri de bu gece, emeklerinin karşılığı tam olmasa da plaketlerini alacak. Bu arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

2020 SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BULDUĞUMUZ BİR YIL OLSUN

Ay, konuşmanın devamında şöyle konuştu: “Bizim meslekte rekabetin ne demek olduğunu hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz.  Gaziantep basını arasında motivasyonu geliştirmek rekabetle birlikte kaliteyi artırmak ve içeriyi  daha zengin hale getirmek amacıyla  2014 yılından bu yana düzenlediğimiz  yarışmamızın  bu yıl 6.sını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da 7 kategorideki yarışmamıza ilimizden basın kuruluşları  ve temsilcileri yine geniş bir katılım sağladı. Yarışmamızı her yıl tecrübeler kazanarak  bir öncekine göre daha nasıl güzel hale getirebiliriz diye büyük özen gösteriyoruz.

Tıpkı bizler kadar sizlerin de heyecanlı olduğunu biliyorum. Elbette buradan ödül almak ya da almamak  sizlerin başarılı ya da başarısız  olduğu anlamına gelmiyor. Bizim gönlümüzde  hepiniz en az diğeriniz kadar  başarılısınız  ve her türlü ödülü  fazlasıyla hak ediyorsunuz. Ama şunu özellikle belirtmek isterim ki başvuruda bulunan tüm meslektaşlarımızın eserleri bizim için çok değerli. Çünkü bu haberlerin, programların, çekilen fotoğrafların her aşamasında değer biçilemeyecek alın teri ve emekleriniz var. Bu vesile ile 2020’nin sorunlarımıza çözüm bulduğumuz daha güzel şeyleri konuştuğumuz bir yıl olmasını temenni ediyorum.”

ÖDÜL ALAN GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Ödül töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül de, Yerel basının önemine işaret ederek, “Bizleri bir araya getirdiği için İbrahim Başkan’a ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Her sene hem katılım anlamında hem coşku anlamında bir önceki seneden daha iyi geçiyor. Diğer şehirlere baktığımızda parmakla gösterilen bir organizasyon oluyor. Bunun arkasında hiç şüphesiz yaklaşık dört aylık verilen emekler var.

Ödül alan gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Gerçekten parmakla gösterilen kişiler davet edilmiş. Hak teslim edilmiş.  Bu da bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Gaziantep gelişiyor, büyüyor ama bu Gaziantep’in bütün sorunlarının hallolmuş anlamına gelmiyor. Bardağın dolu kısmı daha fazla. Dolu olan kısım her geçen gün daha da doluyor. 2019 yılını geride bıraktık ihracatta büyüme rakamları Türkiye’nin  dört beş katından daha büyüdük. Diğer sektörlere baktığımız zaman  da aynısını görüyoruz. En son turizmde gördük. Gaziantep’i ziyaret edenlerin sayısı yüzde 7 artmış. Ama konaklayanların sayısı yüzde 9 artmış. Şu anlama geliyor: Gaziantep’e gelenler daha fazla vakit geçiriyor.

Daha iyi tarafı şu: Yabancıların artış oranı yüzde 12.  Gaziantep, sizlerin aracılığı ile tanıttıkça dünyanın her tarafında ziyaretçilerin geldiği ve memnuniyeti arttığı bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. El ele vererek daha iyisi yapacağız. Birlikte iş yapma kültürünün fazla olduğu, demokratik olgunluğun fazla olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Daha iyi bir Gaziantep’te buluşmak ümidi ile Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun” dedi.

İLETİŞİM TEKNOLOJİSİNİ İYİ KULLANMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Ödül töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, demokrasiyle yönetilen ülkelerde her zaman tarafsız ve özgür basının var olması gerektiğini vurguladı. Bu anlamda kentteki gazetelerin yaşamasını arzu ettiklerini aktaran Şahin, hemen her alanda Türkiye'ye örnek ve iddialı olan Gaziantep'in basın ayağıyla daha iyi noktalara gelmesini arzuladıklarını kaydetti. Şahin, “Cemiyet başkanımıza her yıl bizi bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum.

Bir yıl nasıl geçti? Ne kadar hızlı geçiyor? Senede bir gün de olsa kardeşlik hukukumuzu geliştirmek için bir aradayız. Dünya nereye gidiyor dediğimizde bilgi ekonomisini konuşuyoruz. Bilgi ve teknoloji çağını konuşuyoruz. Bana göre bunların içinde en kuvvetlisi de iletişim teknolojisidir. Ellerimizdeki telefonlar bir kamera, gazete olmuş durumda. Bilgi teknolojisini ve iletişim teknolojisini iyi kullanmamız çok önemli.

Ayrıca ülkemizin demokrasi, ileri demokrasi, şeffaf toplum hedefine gidebilmesi için beşeri sermaye de önemlidir. İşi ehline vermek, yetişmiş insan gücüne kıymet vermek, doğru insanı doğru yere koymak çok önemli. Bizim medya alanında ulusal ve yerelde bunu başarmamız gerekiyor" dedi.

BASIN TOPLUMUN SESİ, RENGİ, AKLI VE VİCDANIDIR

Başkan Şahin, “Göreve başladığım zaman kalkınma yerelde başlar, demokrasi yerelde başlar dedik. Şu anda yükselen Gaziantep diyoruz. Sanayisiyle yükselen Gaziantep diyoruz. Hangi ülkede dibinde koca bir kaos var büyük bir göç var ve 150 fabrika bitiriyor. Gaziantep modelinin temeli üreten Gaziantep’tir. Dünya başka bir yere gidiyor. Dünyayı iyi okumamız lazım. Lezzetin başkenti olan Gaziantep’e gelme noktasında bir seferberlik başlattık. Şimdi Gaziantep’e gelme zamanı dedik. Hamdolsun bunu başardık. 

Sanayisi ile kültürü ile sanatı ile yükselen Gaziantep’te biz akıllı şehirleri konuşuyoruz. Cumhuriyetin yüzüncü yılı ile birlikte Cumhurbaşkanımız yüzüncü yılı himayesine aldı. Bir de akıllı şehirleri himayesine aldı. Her başlıkta yapacak çok işimiz var. En önemli şey bunu duyuracak olacak sizlersiniz. Toplumun sesisiniz, rengisiniz, aklısınız, vicdanısınız. Sizlere çok ihtiyacımız var. Gidecek çok yolumuz var.  Gaziantep modelini biz Türkiye modeline bir dünya modeline dönüştürdüğümüz zaman savaşlar bitecek. Kan duracak. Bunu birlikte başaracağız. Bu sofralara ihtiyacımız var.” dedi

7 DALDA DERECEYE GİREN GAZETECİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından 7 dalda dereceye giren gazetecilere ödül verildi. Gecede; Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat'a "onur", Habertürk sunucusu Didem Arslan Yılmaz'a "yılın en iyi kadın program sunucusu", NTV haber spikeri Ahmed Arpat'a "yılın en iyi erkek haber spikeri", Kanal 7 program sunucusu Mehmet Acet'e "yılın en iyi erkek program sunucusu", Fox televizyonundan İsmail Küçükkaya'ya "yılın en iyi sabah kuşağı", Kanal D ana haber spikeri Buket Aydın'a "yılın en iyi kadın haber spikeri" ödülleri takdim edildi. Geceye katılamayan ve "yılın en iyi haber bülteni" ödülüne layık görülen Star TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'in ödülünü ise televizyonun Haber Genel Yayın Koordinatörü Zafer Balkan aldı.

MESLEKTE 25. YILINI DOLDURAN GAZETECİLERE PLAKET VERİLDİ

Gecede meslekte 25. yılını dolduran; Yaşar Yavuz, Hamza Mercanoğlu, Murat Güreş, Nihat Düzgün, Aydın Akyürek, Yusuf Kılıç, Mehmet Bulut, Turgut Bozgeyik, Savaş Oğuz, Yusuf Çetin, Halil Eyyupoğlu, Mehmet Erol Durgut, Müslüm Kılıç, Galip Ünkara, Tayfun Çakar, Mehmet Bora Zor, Mehmet Boncuk, Hasan Kırmızıtaş, İsmail Şahin ve Hasan Özkal’a plaket verildi. Vefa ödülüne layık görülen Hakan Yağlı'ya plaketini Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu takdim etti.

COŞKUN SABAH GAZETECİLER İÇİN SÖYLEDİ

Ödül törenin ardından sahne alan ünlü sanatçı Coşkun Sabah, davetlilere sevilen parçalarını seslendirdi. BAHRİ UÇAR

GECEDE ÖDÜL ALANLAR

HABER KATEGORİSİ

Çetin Karabıyık (Güneş Gazetesi)

Sedat Torun (Telgraf Gazetesi)

Eyüp Burun (Demirören Haber Ajansı)

FOTOĞRAF KATEGORİSİ

Akif Parlak (Anadolu Ajansı)

Kadir Güneş (Demirören Haber Ajansı)

Kerem Kocalar (Anadolu Ajansı)

TV HABER KATEGORİSİ

Mustafa Kanlı (Demirören Haber Ajansı)

Bermal Baran (GRT TV)

Lider Olgun (İhlas Haber Ajansı)

SAYFA DÜZENİ KATEGORİSİ

Hüseyin Akçaay (Oluşum Gazetesi)

Fatma Nur Aşıroğlu (Metropol Gazetesi)

Zahit Öztürk (Referans Gazetesi)

RÖPORTAJ KATEGORİSİ

Hüseyin Küpeli (BOSS Dergisi)

Bahri Uçar (Referans Gazetesi)

Okan Çelik (Telgraf Gazetesi)

KÖŞE YAZISI KATEGORİSİ

Cihat Öztürk (Telgraf Gazetesi)

Hanifi Kılıç (Gaziantep Söz Gazetesi)

Gülay Yalçın (Metropol Gazetesi)

RADYO KATEGORİSİ

Emel Gürses & Teyfik Özdemir (Şirinnar Radyo)

Hakan Yeter (Kilim Radyo)

Mehmet Demirkıran (Fıstık Radyo)

BAHRİ UÇAR